Pomógł: 53 razy Wiek: 19 Posty: 1384 Skąd: się biorą dzieci?
Wysłany: Czw 21 Maj, 2009 15:30
zgaju, jeśli chodzi o śląsk, możesz napisać bądź zadzwonić do Piotra Śmietany http://www.smietanaserwis.pl/ - być może ci pomoże. Co prawda, zajmuje się raczej drewnem, jednak jeśli chodzi o pozłacanie, na pewno ma jakieś kontakty. Pozdrawiam
Wysłany: Czw 21 Maj, 2009 16:30
Camillus, a co to jest zakład galwanistyczny ??
_________________ Jeżeli pomogłem kliknij "POMÓGŁ"
6. POWOLI DOCHODŹ DO CELU Jeśli chcesz być dobrym nie możesz się spieszyć. Stopniowo i dokładnie pracuj nad doskonaleniem swych umiejętności i pamiętaj, że człowiek uczy się całe życie.
Pomógł: 53 razy Wiek: 19 Posty: 1384 Skąd: się biorą dzieci?
Wysłany: Czw 21 Maj, 2009 16:47
zgaju, google nie boli... http://pl.wikipedia.org/wiki/Galwanizacja - mówiąc prościej, chodzi o nakładanie cienkich warstw metalu na daną powierzchnię metalową (srebrzenie, chromowanie, złocenie, etc). Zakład Galwanistyczny zajmuje się właśnie nakładaniem takich warstw.
Wysłany: Pią 22 Maj, 2009 21:11
mischka , widziałeś się dzisiaj z tym serwisantem ??
6. POWOLI DOCHODŹ DO CELU Jeśli chcesz być dobrym nie możesz się spieszyć. Stopniowo i dokładnie pracuj nad doskonaleniem swych umiejętności i pamiętaj, że człowiek uczy się całe życie.
Wysłany: Sob 23 Maj, 2009 15:04
Tak rozmawiałem z nim, nie dal mi jednak konkretnej odpowiedzi dlatego ze ceny złota ostatnio poszły w górę, do tego typu operacji powinno używać się dobrego złota wysokiej próby, po wcześniejszym posrebrzeniu wtedy jest trwalsze. Obiecał ze dowie się ile teraz takie coś będzie kosztowało a wtedy i ja ci powiem. Serwisanci tez oddają tego typu modyfikacje do zakładów galwanicznych, sami się tym nie zajmują.
_________________ "w życiu piękne są tylko chwile..."
Wysłany: Sob 23 Maj, 2009 20:46
ok dzięki
a mi sie podoba np, jak wezmiesz i sobie całą trąbkęzrobisz matową..... kupujesz cos takiego w sklepie z farbami czy młotkami itp;D i jedziesz..... moj kumpel zrobil cos takiego i efekt swietny......;]
_________________ "...Tu średnia zarobków to pięć tysięcy, jaka szkoda że w pięć miesięcy..."
donGURALesko
Wysłany: Pon 25 Maj, 2009 21:29
to by już była przesada LocusT, :-P
zgaju, a widziales kiedys taką?? jak nie to nie mów bo ja widzialem i wygladala naprawde ekstra...... szkoda ze zdjec nie mam bo bym Ci pokazal ale uwierz;]
_________________ "...Tu średnia zarobków to pięć tysięcy, jaka szkoda że w pięć miesięcy..."
donGURALesko
Wysłany: Sro 27 Maj, 2009 16:20
A mi wręcz przeciwnie się nie podoba, każdy ma swój gust :-P
Instrument/y: Selmer Concept TT, stary Polmuz :)
Ustnik/i: Vincent Bach Corp. 1 1/4 C
Wysłany: Sro 27 Maj, 2009 21:37
wyobrażacie sobie ją za 10 lat? jak będzie wyglądać?
_________________ "Lubię czysty, nienacechowany dźwięk, jak czysty dźwięk bez nadmiaru tremolo i nie nazbyt dużo basu. Tylko dokładnie pośrodku. Gdy nie mogę uzyskać tego dźwięku, nie mogę w ogóle grać."
Wysłany: Czw 28 Maj, 2009 06:23
taak
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum