Instrument/y: yamaha YTR4335GS
Ustnik/i: Bach 1 i 1/2C
Wysłany: Nie 19 Lip, 2009 11:26
Skoro jesteśmy przy "tuningu" trąbki to mam pytanie odnośnie ustnika. A dokładnie odnośnie jego wygięcia tak jak pan Stańko. Czy ktoś już coś takiego robił jeśli tak to czy sam, czy w zakładzie jakimś. Czy może pęknąć? Osobiście miałem okazję kiedyś grać na takim kolega miał. Interesuje mnie to gdyż trzymam troszkę nisko trąbkę.
Witam
Jeśli chodzi o tuning to moja trąbka wygląda dokładnie tak jak na pierwszym zdjęciu,tylko czara nie jest pozłacana.Jeśli ktoś będzie chciał zobaczyć to pisać na prywatną to wyślę zdjęcia .
Wysłany: Nie 25 Kwi, 2010 11:46
możliwe, wszystko zależy od grupy złota i od tego czy najpierw srebrzyli.
tam gdzie ja złocę elementy, najpierw są srebrzone i na warstwę srebra kładą 24karatowe złoto i wtedy jest to droższe, jak pozłacałeś za 70zl to daj namiary Kamilkowi, będzie mógł oszczędzić sporo kasy.
_________________ "w życiu piękne są tylko chwile..."
Instrument/y: Yamaha YTR4335G
Ustnik/i: Schagerl 1 1/2 C
Wysłany: Nie 25 Kwi, 2010 11:51
Jestem spod Głogówka ( Racławice Śląskie ) i najbliższy taki zakład w google.maps znalazłem w Kędzierzynie-Koźlu ; D w pon tam zadzwonię i się dowiem co i jak ; D
[ Dodano: 2010-04-27, 11:16 ]
Ratujciee ; (((
Dzwoniłem do zakładu galwanizacyjnego i kilku złotniczych , żaden się tym nie zajmuje .. ; ((
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum