Wysłany: Czw 29 Sty, 2009 22:48 TWOJE JAZZowe SOLO
Witam
Dziękuję, że odwiedzasz ten temat. Nie martw się, bo jestem dyplomowanym trębaczem jazzowym (KATOWICE) i klasycznym (WARSZAWA - AKADEMIA MUZYCZNA filia w Białymstoku) i nie zapłaciłem za egzamin:).
Mam do zaoferowania swoje usługi polegajace na napisaniu dla Ciebie solo jazz'owego. Podczas napisania nie przerobie ani nie obrobie solówki Clifforda Browna, Cheta Bekera, Lee Morgana, Milesa Davisa etc etc etc... lecz robie to pod Twoje umiejętności techniczne, skalowe, zwracając uwagę na charakter - bossa, latin, bebop, standard i jego tempo:). Gotowe chorusy (ich ilość zależna jest od Twoich potrzeb) wysyłam pod wskazany adres na swój koszt listem priorytetowym.
Napisz do mnie (prv) lub zadzwoń (512 341 263) abym dowiedział się o Tobie czegoś więcej. Łatwiej mi wtedy będzie dopasować solo pod umiejętności, by nie było banałem lub chorusem nie do zagrania.
_________________ Ćwicz, a nie będziesz miał z kim grać
to miłe
a nie wydaje Ci się dziwne pisanie solówek
jazzowe solo to chyba indywidualna sprawa no i to jest raczej improwizacja
napisana i wyuczona improwizacja to już chyba nie improwizacja
rozumiem pisanie tematów albo aranżacji
tym też się zajmujesz?
ja bym się raczej skusił na coś takiego
Instrument/y: Selmer Concept TT, stary Polmuz :)
Ustnik/i: Vincent Bach Corp. 1 1/4 C
Wysłany: Czw 05 Lut, 2009 16:16
jak gram w zespole, to wszystkie solówki mam zapisane bezpośrednio w nutach. może o coś takiego chodzi?
a tematy i aranże - jak najbardziej potrzebne.
_________________ "Lubię czysty, nienacechowany dźwięk, jak czysty dźwięk bez nadmiaru tremolo i nie nazbyt dużo basu. Tylko dokładnie pośrodku. Gdy nie mogę uzyskać tego dźwięku, nie mogę w ogóle grać."
napisana i wyuczona improwizacja to już chyba nie improwizacja
on nie napisał, że napisze improwizację. On napisał że napisze solo, może komuś jest potrzebna jakieś wystrzałowe solo, gdzieś tam do czegoś tam:D Dużo osób korzysta z gotowych solówek znanych trębaczy. Oczywiście jest to mało ambitne, ale jak kto lubi:D
Instrument/y: Bach Stradivarius 43,Yamaha,Courtois,Schagerl
Ustnik/i: Laskey 70MC i kilka innych
Pomógł: 69 razy Wiek: 23 Posty: 1384 Skąd: Wałbrzych/Wro/Wawa
Wysłany: Czw 05 Lut, 2009 20:43
Lepiej zagrać dobre solo z nut niż beznadziejną improwizacje. Poza tym to nie jest miejsce na tego typu dyskusje, facet dał ogłoszenie, jak ktoś jest zainteresowany to niech do niego dzwoni, jak nie to nie.
Dziękuję Piotrek, Devil za zrozumienie.
Solówki były, są i będą pisane czy to w małych składach czy w BigBandach. Bozza, Teleman, Albinioni, Lee Morgan, Chet Baker, Art Farmer, Artunian, Gedicke, itd itd... Uwielbiam słuchać muzyke klasyczną, a jeszcze bardziej lubię być na jazzowych koncertach a druga sprawa muzyka klasyczna i rozrywkowa nie zawsze idą w parze w grze u trębacza.
Jeśli są kłopoty z zagraniem solo w np: "Well You Needn't", "Nardis", Blues F, B, ble ble ble to mogę pomóc jeżeli ktoś chce.
JESZCZE RAZ UKŁON W WASZĄ STRONĘ
Pozdrawiam
_________________ Ćwicz, a nie będziesz miał z kim grać
Instrument/y: Bach Stradivarius 43,Yamaha,Courtois,Schagerl
Ustnik/i: Laskey 70MC i kilka innych
Pomógł: 69 razy Wiek: 23 Posty: 1384 Skąd: Wałbrzych/Wro/Wawa
Wysłany: Pią 13 Lut, 2009 15:31
Yogi23, a teraz zawróć, przeczytaj jeszcze raz ze zrozumieniem co napisałem i pomyśl trochę nad swoją odpowiedzią. Jak już zauważysz jaką bzdurę napisałeś to daj mi znać na priv, usunę te posty.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum