Instrument/y: Bach Stradivarius 180 37 G (ML), Flugelhorn
Ustnik/i: Bach Megatone 1 1/2C , Bach 2 1/2C, JK 5B FL
Wysłany: Wto 30 Lis, 2010 23:07
tobi3776, posiadam taki ustnik. Jest zrobiony z plastiku - typowo przeznaczony do grania na mrozie (choć brzmienie nie jest rewelacyjne - piszę szczerze, stąd gdy tylko nie jest to koniecznie używam mojego metalowego ustnika).
Mam Kelly 3C i jak dla mnie mały - ale stanowi pewną alternatywę. Troszkę inne uczucie na buzi podczas grania. Gra się troszkę inaczej. Dla pewnej innowacji możesz go sobie kupić
_________________ "...Walki nie toczy się z instrumentem. Walkę toczy się z samym sobą..." (Vincent Cichowicz)
Instrument/y: Bach Stradivarius 180 37 G (ML), Flugelhorn
Ustnik/i: Bach Megatone 1 1/2C , Bach 2 1/2C, JK 5B FL
Wysłany: Wto 30 Lis, 2010 23:23
Zatem skoro jesteś Big Lips Owner to kup Kelly 2C. 3C jest dość mały ... Niestety Ale jest jak piszę - na brzmienie nie masz co liczyć. Na mrozie pomaga tyle, że jak przyłożysz do buzi to wrażenie jest takie, że ustnik jest ciągle ciepły (takie właściwości tego plastiku). I odczucia troszkę inne podczas gry. Ale na pogrzeby idealny wręcz
_________________ "...Walki nie toczy się z instrumentem. Walkę toczy się z samym sobą..." (Vincent Cichowicz)
Z tego co wiem to kelly plastikow w rozmiarze 2C nie robi. Tez mam 3C i mam wrazenie ze jest ciut wiekszy i glebszy niz bachowski 3C. A jezeli chodzi to brzmienie to bym nie dramatyzowal... w koncu nikt nie wymyslil tego ustnika aby nrac na nim w filharmonii Na mrozy nadaje sie idealnie.
Instrument/y: Bach Strad
Wysłany: Czw 02 Gru, 2010 20:51
Potocznie mówi się, że te ustniki są zrobione z plastiku, ale konkretnie jest to rodzaj poliwęglanu - Lexan. Z poliwęglanów robione są też np płyty CD. Są to bardzo wytrzymałe materiały.
Jak masz problem z rozmiarem to zajrzyj tu: http://www.grmouthpieces.com/rimlexan.htm
Rozmiar możesz dobrać idealny, a do tego "plastiku" prawie nie widać więc nikt nie będzie marudził, że źle wygląda itp bla bla bla Minus jest taki, że cena jest duużo wyższa.
Instrument/y: Selmer Concept TT, stary Polmuz :)
Ustnik/i: Vincent Bach Corp. 1 1/4 C
Wysłany: Pon 06 Gru, 2010 22:25
mili Panowie, temat raczej do Ustników. za poważny na ten dział.
_________________ "Lubię czysty, nienacechowany dźwięk, jak czysty dźwięk bez nadmiaru tremolo i nie nazbyt dużo basu. Tylko dokładnie pośrodku. Gdy nie mogę uzyskać tego dźwięku, nie mogę w ogóle grać."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum