nie można powiedzieć jednoznacznie że będzie to dobry ustnik do wysokich rejestrów, każdy woli inny rozmiar i było to już niejednokrotnie wałkowane na forum.... jeśli masz na nim ładny i czysty dźwięk i grasz na nim swobodnie to graj sobie na nim
Nie wiem jak inni, ale ja zawszę patrzę na ustnik z tej strony, aby się po prostu nie zatykał przy wysokich rejestrach i długich dźwiękach. Mam w domu 2 i 1/2 C Corp. i jak dla mnie do pogrania na krótszą chwilę.
Polecam zawsze trochę większy niż mniejszy. Oczywiście jest to dla każdego sprawa indywidualna. Są tacy którzy grają na 1C a jadą z koksem że hej
Jak masz na nim ładniejszy i czystszy dźwięk, niż na obecnym - to warto abyś go wziął
[ Dodano: 2010-01-02, 13:26 ]
Wg mnie lepiej mieć ładną barwę dźwięku niż coś takiego http://www.youtube.com/wa...feature=related
Dla mnie to porażka, i po co mu ta góra? heh
_________________ "Jego dżwięk jest pełen słodyczy i piękna, a ponieważ doskonałe piękno jest nieosiągalne, zatem jest też pełen smutku." ...cytat z wypowiedzi Boba Brookmeyera na temat trąbki Wheelera.
Instrument/y: B&S Challenger I
Ustnik/i: Bach 1 1/2c
Wysłany: Nie 03 Sty, 2010 19:02
powiem ci tak, to jaki ustnik wybierzesz zależy od tego jak ci się na nim gra, i jak duże masz usta, jeżeli masz duże usta to weźmiesz np 1c jak male to np 7c czy cos podobnego, chodzi o to żebyś czuł komfort w graniu ja miałem ustnik JK exclusive 4e i musiałem zmienić na Bacha 1 1/2c bo tamten za duży był ;]
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum