Instrument/y: Schagerl 420 L
Ustnik/i: Schagerl 7C, Yamaha Canadian Brass Lead
Wysłany: Czw 27 Gru, 2007 14:51 Ustniki Stomvi
Cześć
Sklep Zygmunt Music Concept oferuje ustniki firmy Stomvi. Jak oceniacie te ustniki? Są dobre czy raczej nie? Może ktoś na jednym z takich gra? Zamiesczajcie swoje opinie.
Ostatnio zmieniony przez qub Czw 27 Gru, 2007 15:05, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 53 razy Wiek: 19 Posty: 1384 Skąd: się biorą dzieci?
Wysłany: Czw 27 Gru, 2007 14:59
miękkie, delikatne ustniki. Raczej polecałbym do klasyki. Mają bardzo delikatne, ciepłe brzmienie - miłe dla ucha. Z tego co wiem, gra się na nich bardzo dobrze i są polecane we wczesnym etapie nauki gry, lecz mozna grać na nich oczywiście pózniej polecam, lecz sam bym się na niego nie skusił pozdrawiam
Instrument/y: Bach Stradivarius 43,Yamaha,Courtois,Schagerl
Ustnik/i: Laskey 70MC i kilka innych
Pomógł: 69 razy Wiek: 23 Posty: 1383 Skąd: Wałbrzych/Wro/Wawa
Wysłany: Czw 27 Gru, 2007 21:21
hm... koleżanka miała 3c stomvi. to był dobry ustnik chociaż bez rewelacji. ale słyszałem że kilku osobom pasują i na nich grają. także rada ta co zawsze-pograć na nich a będziesz wiedzial czy dla Ciebie jest dobry czy nie.
Instrument/y: KANSTUL ZKT1537, Stomvi Elite Piccolo
Wysłany: Pią 28 Gru, 2007 10:07
Witam
Gram już chyba 5 lat na Stomvi 3C i powiem jedno: nie zamieniłbym się na żaden inny ustnik.Myślę że stwierdzenie o płytkim brzmieniu czy wykorzystaniu we wczesnym etapie nauki jest troszkę nie na temat.
Ustniki mają potężne brzmienie nie ustępujące megatonom.
Rant wygodny.
Przeznaczenie raczej do muzyki klasycznej.
Instrument/y: w rure... Pomógł: 2 razy Wiek: 26 Posty: 5 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: Pią 28 Gru, 2007 10:24
Ustniki stomvi? Bardzo dobry produkt!
Grałem długo na 2C i bardzo sobie chwaliłem.
Szczególnie cenię w nich równe brzmienie we wszystkich rejestrach.
Rzeczywiście sound mają duży, taka masa alikwotów.
Teraz gram na V. bach i też uważam że są dobre, a są chyba poniżej 200zł.
Instrument/y: Kilka cosi....
Ustnik/i: Vincent Bach CORP. 1C i Bach 7C
Wysłany: Pią 28 Gru, 2007 10:39
Z ustnikami to jet tak że obiór ich jest bardzo subiektywny,,,jednym lepiej gra sie na stomvi innym znowu na V.Bachu...inni wybierają inne dlatego lepiej jest przetestować różne ustniki i dobrać najlepszy względem siebie a nie tego co inni mówią...
_________________ Już od najmłodszych lat mój spaczony charakter mówi mi, że jestem inny niż ogół śmiertelników. Tu również odnoszę sukcesy.
Wysłany: Pią 28 Gru, 2007 13:38
Immortal4ever napisał/a:
Z ustnikami to jet tak że obiór ich jest bardzo subiektywny,,,jednym lepiej gra sie na stomvi innym znowu na V.Bachu...inni wybierają inne dlatego lepiej jest przetestować różne ustniki i dobrać najlepszy względem siebie a nie tego co inni mówią...
piszemy to w każdym temacie o ustnikach a i tak ciągle powstają nowe pt. "czy ustnik X jest dobry"
jak Ci sie na nim dobrze gra to jest dobry!!
Wysłany: Pią 28 Gru, 2007 13:44
No to taka mała walka z wiatrakami ale co zrobić...Tak na dobrą sprawę nie dziwie się ludziom że zadają takie pytania bo ustnik mimo wszystko troszkę kosztuje a podchodząc do tego tematu wiedza czego nie chcą...tzn. nie chcą swego starego ustnika. Reszta to wielka niewiadoma...
_________________ Już od najmłodszych lat mój spaczony charakter mówi mi, że jestem inny niż ogół śmiertelników. Tu również odnoszę sukcesy.
Devil_inside, ilekroć czytam jakiś temat to odnajduję w nim Twoją kontrę w stosunku do innych forumowiczów i ich wypowiedzi np:
piszemy to w każdym temacie o ustnikach a i tak ciągle powstają nowe pt. "czy ustnik X jest dobry"
jak Ci sie na nim dobrze gra to jest dobry!!
Jeżeli ktoś pisze o tym w zadanym temacie, to analogicznie myśląc powstała taka potrzeba, sugestia, że ciągle powstają pytania typu czy X ustnik jest dobry są nie na miejscu. ??:
Po to jest forum by dyskutować, oczywiście można kogoś poprawić za błędną tezę ale należy znać umiar. Nie chcę przytaczać innych twoich wypowiedzi ani ująć Ci na honorze ale od tego są MODERATORZY by forum zachowało swój charakter.
Proszę wybaczyć za taki Off-topic ale jest to irytujące.
_________________ Przyjaciel nigdy nie powinien zbyt wysoko oceniać naszych zalet a wróg powinien przeceniać nasze wady.
Wysłany: Sob 29 Gru, 2007 11:24
może i masz racje, jesli kogoś uraziłem to przepraszam.
chodzi mi tylko o to że już nie raz było tu powiedziane o indywidualnym wyborze i że jedynym wyjściem żeby sie dowiedzieć czy ustnik jest dobry to po prostu pogranie na nim, bo każdemu pasuje cos innego.
Wysłany: Sob 29 Gru, 2007 11:46
Panowie spokojnie...to jest forum...kilka tematów powtarza sie albo są bardzo bliskie sobie... Owszem sam mam różny stosunek do poszczególnych tematów ale ich nie zamykamy ponieważ w każdym z nich znajduje sie coś nowego...Coś co może pomóc a bynajmniej nie zaszkodzi...A jakby miało zaszkodzić to zostanie poprawione albo usunięte...
No i koniec z tym off-topem...Powracamy do ustników Stomvi!
Instrument/y: Getzen 300series
Ustnik/i: Bach 7C,3C, Kelly 3C
Wysłany: Nie 20 Sty, 2008 11:25
Mój znajomy gra na Stomvi 2c i chwali ,go sobie. Tylko ze kosztuja ponad 300zł. A mi taki nie jest potzrebny. Kupiłem z dobre 2 miesiące temu ustnik V.Bacha 3c i gra mi sie naprawde doskonale. Kosztował na musick concept 180 zł. nie drogo a ja kupiłem za 140 na allegro. Po co przepłacac.
Instrument/y: Stomvi Zenit Basic Silver
Wysłany: Nie 03 Lut, 2008 17:20
Ustniki marki stomvi mają kilka zalet, a mianowicie szeroki rant, nie męczy ust zbyt szybko, ustniki z megatonem, dzwięk idealny dla początkujących, bardzo łatwo można wydobywać dzwięki o odpowiedniej itonacji i sile.
ja grałem 2 lata na Stomvi 5C i bardzo sobie chwaliłem ten ustnik.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum