Wysłany: Pon 04 Sty, 2010 18:21
ja też bym chętnie pojechał ale, nie mam z kim tata w pracy .. szkoda, bo na pewno warto .:(
_________________ Jeżeli pomogłem kliknij "POMÓGŁ"
6. POWOLI DOCHODŹ DO CELU Jeśli chcesz być dobrym nie możesz się spieszyć. Stopniowo i dokładnie pracuj nad doskonaleniem swych umiejętności i pamiętaj, że człowiek uczy się całe życie.
_________________ "Jego dżwięk jest pełen słodyczy i piękna, a ponieważ doskonałe piękno jest nieosiągalne, zatem jest też pełen smutku." ...cytat z wypowiedzi Boba Brookmeyera na temat trąbki Wheelera.
Wysłany: Pią 08 Sty, 2010 21:48
Będą jakieś nagrania ?? ;>
_________________ Jeżeli pomogłem kliknij "POMÓGŁ"
6. POWOLI DOCHODŹ DO CELU Jeśli chcesz być dobrym nie możesz się spieszyć. Stopniowo i dokładnie pracuj nad doskonaleniem swych umiejętności i pamiętaj, że człowiek uczy się całe życie.
Był to koncert Noworoczny w Rybniku gdzie grała orkiestra "MOD Rybnik" z zaproszonym solistą Vlado Kumpanem oraz miejscowymi śpiewakami. Cała ta uroczystość trwałą z półtora godziny. Orkiestra grała tam głównie kolędy w bardzo ciekawych aranżacjach, a Vlado Kumpan zagrał tam niestety tylko 5 kawałków! i uczynił w publiczności wielki niedosyt! Trochę mnie to rozczarowało, bo tak jak tam obecna publiczność spodziewałem się więcej występów Vlada. Ale mimo to, bardzo mi się podobało. W końcu podglądnąłem trochę techniki grania Vlada Kumpana z bliska, bo siedziałem jak dobrze pamiętam w 7-8 rzędzie Po koncercie udałem się z przyjaciółmi do garderoby Vlada po autograf, kupując przy okazji płytę. A najbardziej jestem podekscytowany tym, że się z nim w końcu przywitałem i mam z nim nawet fotkę - nigdy nie myślałem że będę tak blisko mojego idola. Jeśli chodzi o filmiki, to kolega coś tam kręcił, więc w miedzy czasie kiedyś tam coś na youtube wstawi
Wszystkim fanom i zainteresowanym grą Vlado Kumpana , namawiam jak najbardziej aby wybrać się kiedyś na jego koncert live! Oczywiście jak też nadejdzie taka możliwość. Żaden filmik albo nagranie nie odtworzy tego co on wyczynia na scenie. A o swobodzie jego grania w tej galaktycznej skali to już nie wspomnę. A dla orkiestry MOD Rybnik należą się wielkie brawa, bo również pokazali wielką klasę, a w szczególności pod koniec, jak najpierw puzonista a później trębacz grali improwizację solo. Z tych ogromnych wrażeń to dzisiaj chyba nie zasnę hehe
Mieliśmy w ogóle dużo szczęścia jadąc busem na ten koncert. Warunki pogodowe fatalne a na drodze mnóstwo gamoni nieumiejących sobie radzić jadąc samochodem po śniegu. To wyglądało jak wycieczka krajoznawcza w okresie majówek. Czasami 30 km/h :/
Na szczęście zdążyliśmy na czas. 3 godz jazdy z Opola do Rybnika. Ale niema czego żałować.
_________________ "Jego dżwięk jest pełen słodyczy i piękna, a ponieważ doskonałe piękno jest nieosiągalne, zatem jest też pełen smutku." ...cytat z wypowiedzi Boba Brookmeyera na temat trąbki Wheelera.
Instrument/y: Yamaha 4335GS, Yamaha FH 2310
Ustnik/i: Marcinkiewicz E9.6 J W M
Wysłany: Nie 10 Sty, 2010 12:47
Ja niestety nie dojechałem na czas
Miałem do przejechania 50 km a 30 km jechałem przez 1,5 godz.
Tak więc koncertu się nie doczekałem.
Mam nadzieje, że teraz nasze polskie orkiestry będą chciały zapraszac Vlado do Polski. Bo jak sie chyba orientuje był to Jego pierwszy koncert w Polsce.
No nic teraz czekam lub CZEKAMY na następny koncert. Jak nie w Polsce to w Czechach gdzie koncertuje dosyć często.
Pzdr
_________________ ...Nie ma znaczenia, czy coś powstawało pięć minut, czy tydzień, czy artysta się namęczył, czy nie, czy był trzeźwy....
Na koncercie, główny organizator imprezy zaprosił Vlado Kumpana i jego Muzykantów na Międzynarodowy Przegląd Orkiestr Dętych - który ma się odbyć w tym roku w naszym kraju. Ciekawe czy wypali? Ktoś może się orientuje w którym mieście mogłaby być taka impreza? Bielsko-Biała wiem że ma być Międzywojewódzki ?
i tu tyż był Vlado, tyż za darmo, czyli niejedyny koncert w Polsce, oby więcej ,bo jest czego posłuchać i zobaczyć na żywo techniki.
Pomimo ,że codziennie nie słucham tego gatunku wykonawców,
to z pewnością bym poszedł na jego darmowe koncerty.
_________________ Talent ?
- to suma poświęconego czasu i cierpliwości w pracy
nad daną twórczością.
---------------------------------
Wyciągaj zawsze pierwszy rękę na zgodę ,
ale zawsze racjonalnie,
to owocuje !
Oto rzecz - którą najbardziej zazdroszczę Niemcom. Co tydzień w niedzielę lub we święta ( a czasem nawet w tygodniu) emitują na programie niemieckim hr pt. "Bayern Burgen Blasmusik" teledyski orkiestr dętych. No i proszę: Vlado Kumpan
Moim marzeniem jest, aby i w Polsce kiedyś coś takiego podobnego powstało.
Witam Pisałem maila do Rybnickiego Centrum Kultury z pytaniem co z tym koncertem, bo nie było tam żadnych oficjalnych informacji No i przyszła odpowiedź:
Od: RCK-Bogumiła Moskwa <b.moskwa@rck.neostrada.pl> (więcej) Do: mdolezych@o2.pl dnia: 28 maja 2010 8:25
Vlado Kumpan jest gościem specjalnym koncertu finałowego Festiwalu
Orkiestr Dętych Złota Lira, który odbędzie się w RCK 20 czerwca o
godz. 18.00.
Organizator: Dom Kultury w Rybniku Niedobczycach tel. 32
4331065-66
Program dni miasta
dostepny jest na stronach internetowych Miasta - wejście ze strony
głównej,
link:
http://www.rybnik.eu/__files/plakat______.jpg
Instrument/y: Antoine Courtois EVOLUTION IV
Ustnik/i: Stomvi Combi System nr 4
Wysłany: Czw 01 Lip, 2010 20:30
Widać, że gość nie ma żadnych problemów z trąbką. Bierze utwór i po prostu gra...
Mimo wszystko jednak wykonanie tego utworu przez Maurice Andre bardziej mi się podoba
_________________ Nie jest ważne co grasz, ale jak grasz. Kiksare humanum est Wyróżniony w konkursie Mottywator
Wysłany: Wto 06 Lip, 2010 09:16
Jak najbardziej, słysząc jego grę, wysoki rejestr nie jest dla niego specjalnym wysiłkiem, przez co mięśnie tak szybko się nie męczą i może przez to dłużej grac.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum