Ktos wrzucil na youtube ''My Way'' Vlado Kumpana, warto posluchac....
_________________ "Jego dżwięk jest pełen słodyczy i piękna, a ponieważ doskonałe piękno jest nieosiągalne, zatem jest też pełen smutku." ...cytat z wypowiedzi Boba Brookmeyera na temat trąbki Wheelera.
_________________ Jeżeli pomogłem kliknij "POMÓGŁ"
6. POWOLI DOCHODŹ DO CELU Jeśli chcesz być dobrym nie możesz się spieszyć. Stopniowo i dokładnie pracuj nad doskonaleniem swych umiejętności i pamiętaj, że człowiek uczy się całe życie.
Coś mi się zdaje że przez te wysokie dźwięki Vlado powoli dostaje wytrzeszczu oczu. Ma takie uwypuklone.
A tu taka mała sesja zdjęciowa z Vladem w Rybniku:
[/youtube]
1.14 widać mnie
_________________ "Jego dżwięk jest pełen słodyczy i piękna, a ponieważ doskonałe piękno jest nieosiągalne, zatem jest też pełen smutku." ...cytat z wypowiedzi Boba Brookmeyera na temat trąbki Wheelera.
Ostatnio zmieniony przez Rumcajs Sro 22 Gru, 2010 14:54, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: Sro 22 Gru, 2010 14:52
nie mogę sobie darować że nie byłem wtedy w Rybniku ...
6. POWOLI DOCHODŹ DO CELU Jeśli chcesz być dobrym nie możesz się spieszyć. Stopniowo i dokładnie pracuj nad doskonaleniem swych umiejętności i pamiętaj, że człowiek uczy się całe życie.
Wysłany: Sro 22 Gru, 2010 22:35
Takze lubie Vlada!! Jeden z moich autorytetow. A ten film szkoda, ze nie dziala, bo na prawde godny utwor w jego wykonaniu. Nie wiecie czy bedzie Kumpan w Polsce w najblizszym czasie?
_________________ Trąbka to magia większa od tego, co my tu robimy..
zgaju, Widze, ze zetknąłeś się z Vladem osobiście. Chciał bym się dowiedziec o nim coś więcej- jaki jest? Wesoły czy ponurak,, swój chłop czy "gwiazdor" jakie ma podejście do swojej gry- czy ma dystans?? Pytam ze zwykłej ciekawości.
Wysłany: Pią 31 Gru, 2010 17:08
adam113, ja ;O ?;>
Ja nie byłem w Rybniku, a bardzo chciałem.
Jak się nie mylę to Rumcajs był.
Witam, witam,, a więc tak. Jak Vlado w Rybniku kończył grać dany utwór, to publiczność zaczęła mu bić przeogromne brawa. Osobiście uważam że świetnie się sprzedał otrzymując aż tyle owacji. Był uśmiechnięty i zadowolony, no i oczywiście wszystkim dziękował. Przed każdym następnym zagranym kawałkiem był skupiony, a w czasie grania można było zauważyć, że wymaga swoje od orkiestry tzn. takimi małymi gestami pomagał trzymać tempo, i dynamikę. Po koncercie ( tak jak pisałeś adamie113) swój chłop. Trochę z nim pogadałem, zdjęcia, autografy i te sprawy, kto chciał to nawet kupił płytę. Na początku też sobie zadawałem to samo pytanie co ty "czy gwiazdor", na szczęście odpowiem że nie. Bardzo w porządku człowiek. Jeśli znów nadarzy się taka okazja, by móc go gdzieś niedaleko posłuchać to z miłą chęcią się wybiorę.
Tak sobie dzisiaj przeglądałem yu i znalazłem "Lot trzmiela" w wykonaniu Vlado:
Wysłany: Nie 06 Lut, 2011 10:28
jeden z najfajniejszych Lotów Cmelaka ;P jakie słyszałem.
Każda nutka wygrana bez żadnego kiksu .. szacunek
szkoda tylko że jako solista a nie z całą jego orkiestrą...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum