Uniwersalny, B&S 7C. Pasuje mi całkiem nieźle, choć lepiej brzmi góra niż dół, ale w jazzie to tylko zaleta, poza tym to głównie z powodu mnie i moich ust. Dbam o niego, więc jak na razie jest czysty w środku i niezarysowany na brzegu. Nie wiem, czy jest posrebrzany, czy nie, ale to dokładnie ten sam kolor, co moja posrebrzana trąbka.
stomvi 2c z megatonem a tak przy okazji to bardzo głęboki w porównaniu do innych czy nie ??:D aha i mam jeszcze yamahe 11b4 ::D ale cioram na stomv bless
Ja gram na ustniku Yamaha 11.
Dziś kupiłem Bacha 7C choć szczerze powiedziawszy takiej dyżej różnicy między wielkością niema (właściwie to w ogóle niema tyle że Yamaha ma krawędzie szersze ale kielich taki sam).
Co do brzmienia to niema najmniejszej różnicy (pytałem się kolegów nagrywałem siebie na dyktafonie gdy grałem na nich pokolei i żadnej różnicy).
Niektóży mówią że Bachy mają cieplejszą barwę, ale to chyba nieprawda bo różnicy żadnej niema.
Pomógł: 53 razy Wiek: 19 Posty: 1384 Skąd: się biorą dzieci?
Wysłany: Pon 26 Lis, 2007 19:55
sindbad, nie ma się czego dziwic - kupiłes ten sam ustnik tak naprawde yamaha 11b4 i bach 7c to praktycznie to samo, tylko rózni je firma i rant. Jeśli kupowałes ustnik, poniewaz tamten ci nie odpowiadał, powinienes wziąść jakis inny rozmiar. Poczytaj tematy o ustnikach, a skapujesz o co chodzi pozdrawiam.
Instrument/y: Bach Stradivarius 43,Yamaha,Courtois,Schagerl
Ustnik/i: Laskey 70MC i kilka innych
Pomógł: 69 razy Wiek: 23 Posty: 1383 Skąd: Wałbrzych/Wro/Wawa
Wysłany: Sob 15 Gru, 2007 16:03
to może trzeba go umyć? metal sie utlenia i sie robi taki czerwonawo-brązowy osad. wystarczy wymyć. jeśli to jest w środku to bierzemy wycior i myjemy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum