Instrument/y: Robił ją gość z Selmera ale to nie Selmer
Wysłany: Pon 28 Sty, 2008 20:17
Z takich pozytywnych odczuć:
Lepiej odpala podwójne i potrójne (lepszy "slotting" jest)
Jest większy power na górze i w ogóle jest większy power
Barwa na samym ustniku jest hmm no bez tego to jest takie kłaaaaa a z tym jest hoooooooooooooooooooo
Poza tym trzeba ostro dąć żeby rozruszać to 1/4 kg
Na koniec już rzeczy niezwiązane bezpośrednio z graniem. Dużo łatwiej trąbkę obrócić z pozycji pionowej do poziomej
Pomógł: 53 razy Wiek: 19 Posty: 1384 Skąd: się biorą dzieci?
Wysłany: Pon 28 Sty, 2008 20:45
czyli ogólnie masz pozytywne odczucia ciekawie to wygląda. Chciałbym sam cos takiego przetestowac, moze kiedys wytocze cos podobnego, bądz taki ustnik A co do projektu tulei(?) i przyciskow tłoków, widziałęm je juz kiedys na brassie ciekawy pomysł pozdrawiam
Pomógł: 53 razy Wiek: 19 Posty: 1384 Skąd: się biorą dzieci?
Wysłany: Pon 28 Sty, 2008 21:29
niestety, nie jestem z wrocka mam jednego megatone, ale jest słaby. Chciałbym kiedys wytoczyc sobie cały ustnik o wyglądzie tego ustnika z załozonym boosterem. własnie taki walec, który miałby płaski, szeroki rant i wielkością zblizony cos do 3C Denis Wicka a 1 1/4C Bacha.... pozdrawiam
Instrument/y: Selmer Concept TT, stary Polmuz :)
Ustnik/i: Vincent Bach Corp. 1 1/4 C
Wysłany: Pon 25 Lut, 2008 21:01
Bach 1 1/4 od początku, również nie zamierzam zmieniać.
_________________ "Lubię czysty, nienacechowany dźwięk, jak czysty dźwięk bez nadmiaru tremolo i nie nazbyt dużo basu. Tylko dokładnie pośrodku. Gdy nie mogę uzyskać tego dźwięku, nie mogę w ogóle grać."
Instrument/y: 2xGetzen, Conn, Kanstul, Stomvi...
Ustnik/i: mam troche tego żelastwa ;)
Wysłany: Sob 22 Mar, 2008 12:04
Ja rowniez mam pare fajnych ustniczkow... najfajniejszy z nich to yamaha boby shew lead - idealny przecinak:) fajnie pali tez giardinelli 7S... do klasyki i grania na codzien uzywam Stomvi 3D i sporadycznie CKB 3C...
Instrument/y: 2xGetzen, Conn, Kanstul, Stomvi...
Ustnik/i: mam troche tego żelastwa ;)
Wysłany: Sob 22 Mar, 2008 12:15
Mam tylko 3C i moge smialo powiedziec ze to dobry ustnik... rant nie za szeroki, wygodny, kociolek ciut glebszy niz w bachu 3C, bardzo fajny brzmieniowo... a co do dostepnosci to faktycznie w polsce o to ciezko ale jak masz mozliwosc to sciagnij go sobie ze stanow bo cena smiesznie niska a uzywke ma kumpel z bydzi jakby co
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum