Instrument/y: Selmer Concept TT, stary Polmuz :)
Ustnik/i: Vincent Bach Corp. 1 1/4 C
Wysłany: Sro 02 Lip, 2008 16:06
używam starego Bacha 1 1/4 C, mam kilka różnych ustników. w tym dwa z jednym rantem przykręcanym
_________________ "Lubię czysty, nienacechowany dźwięk, jak czysty dźwięk bez nadmiaru tremolo i nie nazbyt dużo basu. Tylko dokładnie pośrodku. Gdy nie mogę uzyskać tego dźwięku, nie mogę w ogóle grać."
A masz coś większego niż Schilke 24 ;-) Zauważyłem, że mi duże ustniki służą. Założe mniejszy to skala idzie mi pół oktawy w górę, ale na dużych przyjemniej mi się gra i mam wrażenie, że bardziej służa mojemu zadęciu. Więc chetnie przymierzyłbym coś jeszcze wiekszego Nawet dla samej ciekawości, żeby zobaczyć gdzie zaczyna się rozmiar, który jest dla mnie za duży.
Instrument/y: Bach Stradivarius 43,Yamaha,Courtois,Schagerl
Ustnik/i: Laskey 70MC i kilka innych
Pomógł: 69 razy Wiek: 23 Posty: 1383 Skąd: Wałbrzych/Wro/Wawa
Wysłany: Sob 27 Wrz, 2008 18:30
a ja zrobie mały update Do B trąbki dalej Yamaha 16c4 GP, ew. Yamaha Allen Vizzutti, do C- Yamaha 16c4 GP do es- Yamah 16c4 GP, do piccolo Yamaha 14a4a GP doszedłem ostatnio do wniosku, że im mniej tym lepiej
Pomógł: 53 razy Wiek: 19 Posty: 1384 Skąd: się biorą dzieci?
Wysłany: Czw 09 Paź, 2008 15:56
Jelon, grałem na nim wcześniej fajny ustniczek. Teraz lezy u mnie stomvik 4c... Od kiedy zacząłem na nim grać, mam dzwięk bardziej "klasyczny" - ciepły, delikatny. Bach jest dosyć mocny i ostry. Ogólnie spoko ustniczek
Instrument/y: Yamaha
Ustnik/i: Vincent Bach 3C bent
Wysłany: Wto 24 Mar, 2009 22:01
stary...niby prosta sprawa ale bardzo niepewna...więc...ja zrobilem tak...u kumpla w warsztacie znalazłem kostke z drewna...taki klocek o ksztalcie sześcianu...kazdy bok mial ok 8-10 cm...w tym klocku wyrzezbilem wyzynarka rowek tak aby miescil sie w nim tylko kielich a wystawala rurka ustnikowa...(mojego bacha zgialem w miejscu tego pierwszego pierscienia za kielichem)...wsadzilem ten klocek z ustnikiem i wystajaca rurka w imadło...znalazlem rurke do ktorej wlozylem kawalek gumy ...nasadzilem rurke na rurke ustnikowa....i parłem w jedna strone ....do dzis mnie ciarki przechodza na mysl o tym jak go wyginalem....dwa ustniki a w tym Bacha Corp 1C z lat 70 złamałem :-)...a akurat tego bacha 3C nie zlamalem...ten corp byl w srodku spróchnialy i glupota bylo jego wygiecie....bardzo ryzykowne jest wyginanie ale w polsce nikt tego nie wykona...dowiadywalem sie wszedzie...widocznie moj baszek 3c 20-letni jest mi przeznaczony...nie złamał sie a z wygietego jestem zadowolony...mimo iz nic to nie daje...teraz tylko mam trąbe strasznie do gory :-)...cos jak botti....a ustnik wygiety jest o ok 15 stopni...nie polecam osobom z zadeciem na tzw dzióbek...czyli traba bardzo w dół...pzdr...
Wysłany: Sro 25 Mar, 2009 20:56
Dmucham w Yamahe 11b4, ale nie wiem czy nie zmienić go na 14C4 GP ... muszę to przemyśleć i przetestować go oczywiście
_________________ Jeżeli pomogłem kliknij "POMÓGŁ"
6. POWOLI DOCHODŹ DO CELU Jeśli chcesz być dobrym nie możesz się spieszyć. Stopniowo i dokładnie pracuj nad doskonaleniem swych umiejętności i pamiętaj, że człowiek uczy się całe życie.
Wysłany: Czw 10 Wrz, 2009 15:24
V. Bach 1 1/2 C
_________________ Jeżeli pomogłem kliknij "POMÓGŁ"
6. POWOLI DOCHODŹ DO CELU Jeśli chcesz być dobrym nie możesz się spieszyć. Stopniowo i dokładnie pracuj nad doskonaleniem swych umiejętności i pamiętaj, że człowiek uczy się całe życie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum