Instrument/y: gra i trąbi Pomógł: 1 raz Wiek: 15 Posty: 11 Skąd: Stary Gostyń
Wysłany: Pią 20 Lis, 2009 16:59 Wentyl
Włożyłem swoją trąbkę do wanny wszystko ładnie, pięknie później wyczyściłem wszystko ok, ale gdy złożyłem wszystko do kupy 2 wentyl się zacina, oczywiście wszystko nasmarowałem itd. ale on chodzi ciężej niż pozostałe dwa. O co tu chodzi??
Spróbuj przeczyścić ten wentyl gazetą i powinno chodzić.
_________________ "Jego dżwięk jest pełen słodyczy i piękna, a ponieważ doskonałe piękno jest nieosiągalne, zatem jest też pełen smutku." ...cytat z wypowiedzi Boba Brookmeyera na temat trąbki Wheelera.
Spróbuj a zobaczysz. Z punktu widzenia fizycznego wydaje mi się że gazeta ( parafinowana np. z To & Owo, lub inna byle śliska) ma mniejsze mikropory z czym się wiąże lepsze zbieranie drobniejszych cząstek brudu.
_________________ "Jego dżwięk jest pełen słodyczy i piękna, a ponieważ doskonałe piękno jest nieosiągalne, zatem jest też pełen smutku." ...cytat z wypowiedzi Boba Brookmeyera na temat trąbki Wheelera.
Instrument/y: Selmer Concept TT, stary Polmuz :)
Ustnik/i: Vincent Bach Corp. 1 1/4 C
Wysłany: Sob 21 Lis, 2009 22:37
2/3 przy zamianie da się grać
_________________ "Lubię czysty, nienacechowany dźwięk, jak czysty dźwięk bez nadmiaru tremolo i nie nazbyt dużo basu. Tylko dokładnie pośrodku. Gdy nie mogę uzyskać tego dźwięku, nie mogę w ogóle grać."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum