Wysłany: Sob 05 Lut, 2011 15:37
Najlepiej skieruj to pytanie do nauczyciela.
Wibrować można:
1) Lekko poruszając dolną warką,
2) Przeponą i powietrzem,
3) Ruszając trąbką lewą lub prawą ręką.
_________________ Trąbka to magia większa od tego, co my tu robimy..
Jareks_NS, nIe ukrywam ze Twoja wypowiedź mnie mocno zaniepokoiła... Mam nadzieję że nie stosujesz pkt. nr 1 i 3 w swojej grze... nie polecam stosować tych metod poza tym temat o wibracji był już tutaj :
Ja uważam, że na całą tę zabawę z wibracją mogą sobie pozwolić tylko osoby z większym stażem gry na trąbce. Znam pewne przypadki, gdzie młodzi naoglądali się na yu czy w telewizji tejże wibracji i na siłę próbowali to grać do takiego stopnia, że po tygodniu ich wypocin nie potrafili zagrać długiego prostego pełnego dźwięku. Falowali jak narty od Adama Małysza w czasie lotu Zalecam w tym bardzo dużej rozwagi.
_________________ "Jego dżwięk jest pełen słodyczy i piękna, a ponieważ doskonałe piękno jest nieosiągalne, zatem jest też pełen smutku." ...cytat z wypowiedzi Boba Brookmeyera na temat trąbki Wheelera.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum