Myślę , że dużego wpływu nie będzie mieć, zawsze inaczej niż normalnie , ale nie powinno to w znacznym stopniu utrudnić grania i jakości dźwięku. Spotkałem się z gorszym uszkodzeniem i odziwo dźwięk się wydobywał
edit: aa , już wiem że to Conn
No pewnie że się da
W naszej orkiestrze były gorsze w tych trupach , ale dało się usunąć i prawie nie było widać żadnej skazy po tym . O ile pamiętam to do Poznania do kogoś były oddawana do zrobienia.
O ile dobrze wiem to służą do tego metalowe kulki odpowiednich rozmiarów , które są wpuszczane przez roztrąb i tam odprosowują wgniecenie.
Jeżeli ma się jako takie umiejętności to można i pałką od perkusji przez szmatkę conieco odprostować
pozdro
Instrument/y: B&S 3137
Ustnik/i: Marcinkiewicz E17, JK 3C
Wysłany: Wto 13 Lut, 2007 11:31
Oj, ja już próbowałem takie małe usunąć i w sumie usunąłem, ale można było to zrobić lepiej, bo coś tam jednak widoczne zostało.. Ale bez ryzyka nie ma życia..
_________________ „Life is something like a trumpet. If you don't put anything in, you won't get anything out.”
Instrument/y: kawalek blachy Pomógł: 4 razy Wiek: 22 Posty: 250 Skąd: s kątowni
Wysłany: Wto 13 Lut, 2007 16:49
w sumie to mi to wgniecienie nie przeszkadza, bo absoluta nie mam więc jakis tam małych odchylen w częstotliwosci dzwięku nie słysze a traba to stary polmuz który i bez tego wgniecenia nie wygląda za dobrze tak z ciekawosci spytalem
Instrument/y: Getzen 300series
Ustnik/i: Bach 7C,3C, Kelly 3C
Wysłany: Sro 30 Sty, 2008 12:07
Mój znajomu na amerykańskiej trąbce (dokładnie nie wiem jakiej) ma wgniecenie i to mocne sprzodu na czarze.
*damalu: I na co wpływa to wgniecenie?. Pisząc w takim temacie, nie chwalimy się , że znamy kogoś kto ma wgniecenie w trąbce,ale możemy napisać, czy taka osoba zauważyła jakąś różnicę w grze od momentu zrobienia wgniecenia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum