Wysłany: Sob 22 Maj, 2010 15:08 Wyginanie ustnika!
Dzień dobry!
Jako, że zauważyłem niejakie zapotrzebowanie na wygięte ustniki, postanowiłem spróbować i mi się udało. Dziś wiem, że mogę takie wygięcie zaoferować i to o dowolny kąt. (Oczywiście w granicach rozsądku!)
Koszt takiego wygięcia to 90zł + przesyłka.
Daję gwarancję, że ustnik się nie złamie. (Gdyby to jednak nastąpiło zwracam oczywiście koszty ustnika lub odkupuję taki sam)*
Zamieszczam przykładowe zdjęcie ustnika, który wygiąłem. Jest to porównanie prostego ustnika Bacha 1 1/2C z niby zwyczajną, lecz 10-letnią, Yamahą 11-B4.
Przepraszam za jakość, mam nadzieję, że w najbliższych dniach zamieszczę zdjęcie w lepszej jakości.
Wygięcie nastąpiło o 35st. i jest ono bardzo duże. Osobiście zmniejszyłbym kąt do 30st., ale jest to już indywidualny wybór każdego z was.
Zainteresowanych proszę o kontakt na PW.
Oferta oczywiście nie dotyczy ustników typu Megatone.
* W przypadku ustników o wysokiej wartości lub zabytkowych gwarancja może być na innych zasadach. Możliwe, że w ogólenie udzielę. Każdy przypadek będe rozpatrywał indywidualnie.
[ Dodano: 2010-05-22, 16:13 ]
Kolejna oferta:
Ustnik, który wygiąłem był jedynie testem czy się uda i później jak się na takim wygiętym ustniku gra.
Jak powiedziałem jest to 10-letni ustnik Yamahy, więc nie jakaś tam chińska podróbka. Był to mój pierwszy ustnik i bardzo wiele ze mną przeszedł, dlatego stał ostatni rok na półce.
Jeżeli ktoś nie wie czy na pewno chciałby swój ukochany ustnik wygiąć to ta Yamaha jest na sprzedaż. Nie ma co się oszukiwać - nie jest to rozwiązanie na długą metę, bo Yamaha nie słynie znowu z dobrych ustników, a szczególnie ostatnio. Jednak dobre rozwiązanie na krótki czas, żeby tylko sprawdzić, zdecydować się czy wyginam swój czy nie, i sprzedać dalej.
Z racji, że jest to stara Yamaha, lecz wygięta, cena 100zl.
[ Dodano: 2010-05-22, 16:23 ]
Z powodu błędu serwera wrzuciło mi trzy tematy. Proszę usunąć poprzednie, a ten zostawić
Pomógł: 6 razy Wiek: 20 Posty: 157 Skąd: Wiesz, że mnie masz
Wysłany: Nie 23 Maj, 2010 10:02
to prawda, nie słynie z dobrych ustników yamaha, sam kupiłem i teraz trochę rzałuję, ale trudno, trzeba na nim (11c4) grać...
A czy ty wyginasz tylko ustniki do trąbki, czy np. do puzonu też byś wygięcia się podiął? Bo kumpel ostatniuo się pytał, czy znam kogoś, żeby to robił... Jak nadal będzie chciał mieć ustnik wygięty, to polecę ciebie jemu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum