Witam!
Muszę wysłać trąbkę do remontu, jednak zastanawiam się wciąż jakim kurierem byłoby najbezpieczniej i najszybciej. Oczywiście najlepiej, gdyby kurier nie był jakoś niebotycznie drogi i wyniósł mnie max jakieś 60 zł w jedną stronę, ale jeśli macie tańsze, dobre opcje, to chętnie. Może któryś z Was wysyłał już trąbkę i ma na ten temat coś do powiedzenia?
Łosiu, ja ostatnio bardzo dużo wymieniam instrumentów drogą przesyłkową dzięki Wojtkowi z Protline. Wszelkie przesyłki kurierskie Protline realizuje poprzez DPD - nigdy nie było z niczym problemu. Zawsze kurier przyjeżdża na umówiony dzień. Paczka ode mnie do Tarnowskich Gór (ok. 260 km) wędruje z dnia na dzień - góra dwa dni i jest. Także myślę, że można polecić tego kuriera. Zawsze paczkę możesz ubezpieczyć - bez obaw.
_________________ "...Walki nie toczy się z instrumentem. Walkę toczy się z samym sobą..." (Vincent Cichowicz)
Mogę jeszcze dodać ze ostatnio Poczta Polska się poprawiła i przesyłki priorytetowe dochodzą praktycznie z dnia na dzień.
Zaleta kuriera to to ze może odebrać paczkę z domu (przesyłka ubezpieczona do 30kg to koszt ok 30zl) a na pocztę trzeba ja zawieźć i odczekać w kolejce
_________________ "w życiu piękne są tylko chwile..."
Strone kurjerzy.pl polecił mi również pan Kowalczyk, do którego trąbkę wysłałem.
Wysłałem, a właściwie wujek, wysłał przez DHL, ponieważ, jak się okazało, on wysyła u siebie w firmie paczki codziennie, a mieszka ode mnie "rzut beretem", więc zaniosłem jemu trąbkę i na drugi dzień instrument został wysłany. Jednak dziękuję za rady
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum