Mam taki pokrowiec i jest fatalny tyle moge Ci powiedziec i, że trzeba sie z nim dość delikatnie obchodzic. co do tej trąbki to są tematy o niej dokładnie yamaha 1335
Pzdr
Mam taki pokrowiec i jest fatalny tyle moge Ci powiedziec i, że trzeba sie z nim dość delikatnie obchodzic. co do tej trąbki to są tematy o niej dokładnie yamaha 1335
Pzdr
hej no nie wiedzialem ze ytr01 to po prostu 1335
kurde, jest jakas zasada wg ktorej przyznawane sa te oznaczenia ?
malladyn, dlaczego twierdzisz ze pokrowiec jest fatalny? moim zdaniem dla początkującego trębacza jest wystarczający. lekki, wygodny, dosc dobrze chroni instrument. co prawta nie jest dosc wytrzymały ale kto gra dlugo na yamaszce 1335?;p a futerał zawsze mozna zmienic;p
Pomógł: 53 razy Wiek: 19 Posty: 1396 Skąd: Kraków/Częstochowa
Wysłany: Pią 30 Paź, 2009 22:38
Pogrzebałem troszke w internecie. Trąbka ta jest produkowana w chinach. Co ją odróżnia od zwykłej 1335?
Lakier - złoty mat.
Reverse Leadpie
rurka ustnikowa ze złotego mosiądzu (w 1335 mamy rurkę z żółtej blachy)
1335 ma regulowane kółko na krągliku 3-go wentyla, 01 ma je nieruchome (tak jak w wyższych modelach).
YTR-01 była pierwszym modelem yamahy produkowanym w chinach. Miała nawiązywać do niegdyś popularnej yamahy 100.
A teraz trochę specyfikacji:
Specifications
Level Q-Class
Key Bb
Bore ML: 0.459"
Bell Diameter 4-7/8"
Leadpipe Gold brass
Body Material Yellow brass
Bell Material Yellow brass; Pulzuma welded
Weight Medium
Key Buttons Plastic
Finish Matte finish
Pistons / Valves Nickel-plated
Instrument/y: Antoine Courtois EVOLUTION IV
Ustnik/i: Stomvi Combi System nr 4
Wysłany: Pią 30 Paź, 2009 23:10
Ta trąba to straszne badziewie. Dźwięki powyżej g2 strasznie trudne do zlokalizowania, intonacja pozostawia wiele do życzenia. Podobno wycofują ją ze sprzedaży, a wraz z tym lecą przeprosiny za ten wytwór
_________________ Nie jest ważne co grasz, ale jak grasz. Kiksare humanum est Wyróżniony w konkursie Mottywator
Ta trąba to straszne badziewie. Dźwięki powyżej g2 strasznie trudne do zlokalizowania, intonacja pozostawia wiele do życzenia. Podobno wycofują ją ze sprzedaży, a wraz z tym lecą przeprosiny za ten wytwór
no cholera a wlasnie kupilem
zobaczymy, nie jestem trebaczem , ale muzykiem wiec jak faktycznie na ucho trąbkowego amatora zobacze ze nie stroi czy cos to napisze.
Instrument/y: Selmer Concept TT, stary Polmuz :)
Ustnik/i: Vincent Bach Corp. 1 1/4 C
Wysłany: Sob 31 Paź, 2009 15:15
nie żartujcie z futerałem, jeden z lepszych jakie widziałem z kategorii lekkich.
co do trąbki napiszę tylko: wygląda ciekawie nie grałem, wiec nie będę się wypowiadać dalej.
_________________ "Lubię czysty, nienacechowany dźwięk, jak czysty dźwięk bez nadmiaru tremolo i nie nazbyt dużo basu. Tylko dokładnie pośrodku. Gdy nie mogę uzyskać tego dźwięku, nie mogę w ogóle grać."
O jeju Futerał z lekkich to faktycznie chyba jeden z lepszych bo nie widziałem lepszego ale po co komuś coś co jest miękkie i w ogóle delikatne Ja jestem facetem dość nerwowym i zdaża mi sie czsami obić futerał czy cos w tym stylu Ytr 1335 jest fatalna bo grałem na niej a jak sami widzicie jest "podobna" do ytr o1 więc dla początkującego lub amatora jest w porządku Pzdr
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum