Instrument/y: Schilke s32
Ustnik/i: 3c,5c,7c Vincent Bach corp
Wysłany: Pon 28 Gru, 2009 21:09 Zacznij od Bacha
Często tego słucham wręcz uwielbiam wielu osobom które zaczynają z trąbka mówie tak http://www.youtube.com/watch?v=ENQXK4Ardgg ocencie wykonanie podyskutujmy pozdrawiam
Wysłany: Pon 28 Gru, 2009 21:40
adam113, w 100% się zgadzam te solówki są świetne .
[ Dodano: 2009-12-28, 21:44 ]
wiecie na jakim ustniku gra pan Wodecki bo trąbka jak się nie mylę to Kanstul ?
_________________ Jeżeli pomogłem kliknij "POMÓGŁ"
6. POWOLI DOCHODŹ DO CELU Jeśli chcesz być dobrym nie możesz się spieszyć. Stopniowo i dokładnie pracuj nad doskonaleniem swych umiejętności i pamiętaj, że człowiek uczy się całe życie.
Instrument/y: Schilke s32
Ustnik/i: 3c,5c,7c Vincent Bach corp
Wysłany: Pon 28 Gru, 2009 23:09
Zgadzam się z toba kolego eliasztp ale widziałem z odległosci 2 m na zywca i daje czadu ciary idą:)Zgadnijcie jakie ma wykształcenie jeśli chodzi o trąbke?:)
Wysłany: Pon 28 Gru, 2009 23:12
ja wiem , ale jak się dowiedziałem to spadłem z krzesła
6. POWOLI DOCHODŹ DO CELU Jeśli chcesz być dobrym nie możesz się spieszyć. Stopniowo i dokładnie pracuj nad doskonaleniem swych umiejętności i pamiętaj, że człowiek uczy się całe życie.
Wysłany: Pon 28 Gru, 2009 23:19
nauczył go grać Tata
Instrument/y: Antoine Courtois EVOLUTION IV
Ustnik/i: Stomvi Combi System nr 4
Wysłany: Pon 28 Gru, 2009 23:52
Osobiście uważam, że Zbysiu zmarnował OGROMNY trąbkowy talent biorąc się za skrzypce i śpiewanie. Gość ma takie możliwości, że gdyby trochę więcej się w tym kierunku po edukował to mógłby być polskim Sandovalem. A tak to.... ach, szkoda gadać. Śpiewać każdy może..., a skrzypków jak psów... bez urazy
_________________ Nie jest ważne co grasz, ale jak grasz. Kiksare humanum est Wyróżniony w konkursie Mottywator
Wysłany: Pon 28 Gru, 2009 23:58
actrumpeter, dokładnie nawet na Wikipedii są 2 zdjęcia jedno podczas śpiewu, a drugie jak gra na skrzypcach, ale 3 z trąbką już nie mogli dać http://pl.wikipedia.org/wiki/Zbigniew_Wodecki
Wysłany: Wto 29 Gru, 2009 10:35
piotrek321 napisał/a:
Zgadzam się z toba kolego eliasztp ale widziałem z odległosci 2 m na zywca i daje czadu ciary idą:)Zgadnijcie jakie ma wykształcenie jeśli chodzi o trąbke?:)
Ale jak się otworzy stronę, to są tam też filmy jak gra na żywo. Zbysiu dobry jest
Niewątpliwie gdyby przyłożył się bardziej do trąbki to byłby świetny.
A może miał wystarczająco dużo kasy, panienek i nie oczekiwał już nic więcej od życia. He he można dyskutować ...
_________________ "Jego dżwięk jest pełen słodyczy i piękna, a ponieważ doskonałe piękno jest nieosiągalne, zatem jest też pełen smutku." ...cytat z wypowiedzi Boba Brookmeyera na temat trąbki Wheelera.
Czy wybierając karierę trębacza pan Wodecki byłby dziś równie wszechstronny, popularny i bogaty? Raczej nie.
Myślę, że znalazł dla swojej trąbki najlepsze zastosowanie.
Wysłany: Wto 29 Gru, 2009 21:05
Semafor, w sumie masz rację, mogę podać przykład jak zapytałem się w szkole kiedyś czy znają pana Stańko to każdy zrobił takie oczy O.o, ale moim zdaniem to tylko wina Polski xD bo jakbym się w USA zapytał czy znają Sandovala to raczej będą znali
Wysłany: Wto 29 Gru, 2009 21:20
No tak... pozostaje zastanowić się tylko co jest bardziej wartościowe sława czy dobre umiejętności. Osobiście wybrał bym to drugie, a przy okazji można to wtedy połączyć z tym pierwszym, a na odwrót to chyba nie bardzo. Poza tym polemizował bym z tym, że nie byłby znany gdyby wybrał karierę trębacza. No ale gdybać zawsze można.
Pozdro
_________________ Nie jest ważne co grasz, ale jak grasz. Kiksare humanum est Wyróżniony w konkursie Mottywator
No tak... pozostaje zastanowić się tylko co jest bardziej wartościowe sława czy dobre umiejętności.
Osobiście wybrał bym to drugie, a przy okazji można to wtedy połączyć z tym pierwszym...
Ależ tak właśnie wybrał Zbigniew Wodecki. Jest on wspaniałym profesjonalistą - piosenkarzem i multiinstrumentalistą, a przy okazji aktorem, jurorem, sławnym człowiekiem i ulubieńcem całej Polski.
actrumpeter napisał/a:
Poza tym polemizował bym z tym, że nie byłby znany gdyby wybrał karierę trębacza. No ale gdybać zawsze można.
W takim razie zapytaj przechodniów w swoim mieście, kim jest Nakariakov, Sandoval, Stańko, Marsalis, Andre, Sołdrzyński... Potem zapytaj o Wodeckiego. A na koniec pochwal się na forum, jakie uzyskałeś odpowiedzi.
Wg. mnie, to Wodeckiemu po prostu udało się z tym utworem " Zacznij od Bacha". Wspaniała melodia, słowa i kariera murowana. Jak dla mnie jest to najlepszy jego utwór z wszystkich jakie istnieją. Osobiście cenię go za całokształt życiowy, bo jest niewątpliwie takim Polskim showmanem.
_________________ "Jego dżwięk jest pełen słodyczy i piękna, a ponieważ doskonałe piękno jest nieosiągalne, zatem jest też pełen smutku." ...cytat z wypowiedzi Boba Brookmeyera na temat trąbki Wheelera.
Instrument/y: Kilka cosi....
Ustnik/i: Vincent Bach CORP. 1C i Bach 7C
Wysłany: Sro 30 Gru, 2009 00:15
Jak dla mnie zacznij od Bacha wymiata... Jakby umieścić to w kontekście tego co w tym czasie się tworzyło... a co dopiero w kontekście czasów nam współczesnych to utwór ten naprawdę wysoko się plasuje. A co do solówek na trąbce w tym utworze to uważam że nie jeden "zawodowiec" po studiach muzycznych nie powstydziłby się czegoś takiego.
_________________ Już od najmłodszych lat mój spaczony charakter mówi mi, że jestem inny niż ogół śmiertelników. Tu również odnoszę sukcesy.
Wysłany: Sro 30 Gru, 2009 00:48
Semafor
Myślę, że troszkę przesadzasz bo łatwo można by było obalić twoją tezę pytając np. o M.Davisa, L. Amstronga, Ch. Botti czy właśnie wspomnianego T. Stańkę. Te nazwiska znane są nie tylko w Polsce. To, że znajdzie się ktoś taki kto nie kojarzy tych nazwisk to nie znaczy, że nie są oni znani. Zawsze znajdą się ludzie, których nic w życiu nie interesuje. Idę o zakład, że znajdą się ludzie w Polsce którzy nie słyszeli nawet o prezydencie Kaczyńskim czy właśnie o wyżej wspomnianym Wodeckim.
A popularność Wodeckiego w Polsce jest też powiązana z czasami w jakich działał - kiedyś wystarczyło za przeproszeniem czysto pierdzieć i już było się sławnym. A jak jeszcze robiło się to w serialu to już w ogóle. Jakby obecnie Wodecki zaczynał swoją "działalność" to nikt by na niego nawet nie spojrzał.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum