jeśli tak..
- gdzie? jakie opłaty i czy prof. jest "w porządku" ^^
- dlaczego wybrałeś zaoczne?
- "twoje spostrzeżenia" .. (czyli czy jesteś zadowolony, czy wyrabiasz finansowo, sprawa ilości materiału(+jakiego) do nauki, czas na ćwiczenie..)
- noi ogólnie, co zamierzasz robić po zakończeniu ich^^
Jeśli mogę coś dodać - nie studiowałem zaocznie - ale coś tam wiem. Studia zaoczne to koszt ok. 2,5 do 3 tys na semestr czyli nie tak mało.
Tak jak już jest w tamtym temacie - prof od studiów zaocznych nie zawsze jest ten sam co na dziennych - tak jest we Wrocku, Poznaniu, Bydgoszczy na pewno.
Ludzie wybierają zaoczne w większości poprzez fakt nie dostania się na studia dzienne.
Na resztę pytań jest odpowiedz w linku powyżej. W tych realiach za dużo się nie zmieniło i na pewno nie zmieni.
_________________ "...Walki nie toczy się z instrumentem. Walkę toczy się z samym sobą..." (Vincent Cichowicz)
Instrument/y: Getzen 300series
Ustnik/i: Bach 7C,3C, Kelly 3C
Wysłany: Wto 08 Mar, 2011 22:07
ddit, powinieneś się cieszyć, że taka osoba jak De-eR odpowiedziała na Twój temat - kolejny. Dublowanie tematów nie jest wskazane - Nie denerwuj się również
Co do Twojego ostatniego pytania, to po zakończeniu studiów na trąbce, gra się w zespołach, uczy w szkołach lub gra w orkiestrze.
Studiując zaocznie masz możliwość chodzenia do pracy w dni robocze, czyli jeżeli masz w miarę płatną pracę jesteś się w stanie na zaocznych utrzymać, lecz jak sam widzisz kwota do niskich nie zależy, więc tą decyzję musisz podjąć sam.
Wysłany: Sro 09 Mar, 2011 09:09
Jeżeli chodzi o finanse to musimy pamiętać, że studia stacjonarne w obcym mieście są o wiele droższe od studiów zaocznych. Co prawda studia dziennie są za darmo, ale pamiętajmy, że utrzymanie się w dzisiejszych czasach jest szalenie drogie. Mieszkanie, akademik, jedzenie - to wszystko kosztuje.
Instrument/y: Kilka cosi....
Ustnik/i: Vincent Bach CORP. 1C i Bach 7C
Wysłany: Sro 09 Mar, 2011 11:56
eliasztp, koszty utrzymania, poza mieszkaniem, to tylko i wyłącznie przełożenie kosztów jakie i tak poniesiesz siedząc w domu (w domu też jesz, też korzystasz z różnych usług jak i "zażywasz życia towarzyskiego"). Dojechać też musisz jakoś czymś tak czy siak a studiując dziennie możesz jeździć raz na miesiąc do domu zamiast na każdy zjazd (minimum 2-3 razy w miesiącu)na studiach zaocznych.Nie powiem, koszty te mogą być większe zwłaszcza gdy przenosisz się z małej miejscowości do dużego miasta, ale i tak sumując studia dzienne wcale nie są droższe od zaocznych. Jedyną wadą studiów dziennych jest ograniczona możliwość pracy zarobkowej, chociaż jak tak patrzę na swoich znajomych to wiem że i z tym można sobie poradzić.
_________________ Już od najmłodszych lat mój spaczony charakter mówi mi, że jestem inny niż ogół śmiertelników. Tu również odnoszę sukcesy.
We Wrocławiu kolega studiuje na zaocznych i ostatnio miał do odbycia praktyki pedagogiczne - czyli myślę, że pedagogika też jest. Najlepiej skontaktuj się z Działem Nauczania wybranej uczelni, poproś z osobą odpowiedzialną za II wydział bądź też studia niestacjonarne i rozwieją wszelkie wątpliwości. To najpewniejsze źródło informacji
_________________ "...Walki nie toczy się z instrumentem. Walkę toczy się z samym sobą..." (Vincent Cichowicz)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum