Instrument/y: [dopiero we wrześniu zaczynam naukę]
Wysłany: Nie 25 Maj, 2008 20:50
Hm... pisałem już posta w tym temacie i się nie dodał... no trudno. Nie chce mi się pisać tyle co wtedy więc napiszę tylko że witam i o bluesowych trębaczy pytam. Tak więć: znacie jakichś trębaczy którzy grają bluesa?
Instrument/y: Schagerl T-2000L
Ustnik/i: CONN 5 1/2 C
Wysłany: Nie 26 Paź, 2008 14:45
bardzo podoba mi sie gra trębaczki Alison Balsom... barwa piękna umiejętnościom nie ustępuje bottiemu albo chociażby perezowi prado. warto jej posłuchać. naprawde wspaniale gra
Polecam: Vlado Kumpan - świetny słowacki trębacz. Ostatni czasy dość słynny na zachodzie naszego kontynentu i oczywiście u naszych południowych sąsiadów ( Czechy, Słowacja). http://www.vladokumpan.de/welcome_deutsch.htm
Ma świetne własne aranżacje słynnych światowych melodii. Przepiękny dźwięk, technikę, skalę... Zachęcam do posłuchania Na youtube jest wiele filmików.
_________________ "Jego dżwięk jest pełen słodyczy i piękna, a ponieważ doskonałe piękno jest nieosiągalne, zatem jest też pełen smutku." ...cytat z wypowiedzi Boba Brookmeyera na temat trąbki Wheelera.
Panowie... Clifford Brown... nie mam pytań. Study in Brown plyta ktora mnie z nog zbila z Maxem na garach. Adam Rapa. To jest cos jest oczywiscie wielu wielu innych...
Instrument/y: Antoine Courtois EVOLUTION IV
Ustnik/i: Stomvi Combi System nr 4
Wysłany: Pon 22 Cze, 2009 21:18
Andrea Tofanelli (Sandoval po włosku)
Nicholas Payton ("wyraźny" jazz)
Ruben Simeo (obiecująca młodzież)
Igor Cecocho (precyzyjna artykulacja - klasyka)
James Morrison (zabija nie tylko na trąbce)
Znamy znamy:D Nieźle wymiata;D Ja mam kolegę puzonistę który też potrafi grać w dwu głosie, nie tak dobrze jak Morison:D, ale sto lat w tercyjkach zagra:D
Instrument/y: Selmer Concept TT, stary Polmuz :)
Ustnik/i: Vincent Bach Corp. 1 1/4 C
Wysłany: Wto 23 Cze, 2009 10:57
można jednocześnie grać na trąbce i śpiewać... ale to nie jest ładne.
_________________ "Lubię czysty, nienacechowany dźwięk, jak czysty dźwięk bez nadmiaru tremolo i nie nazbyt dużo basu. Tylko dokładnie pośrodku. Gdy nie mogę uzyskać tego dźwięku, nie mogę w ogóle grać."
Vlado Kumpan Jak dla mnie Trębacz kompletny w każdym typie muzyki.Jak będzie grał blisko naszego kraju i ktos będzie wiedział dajcie znać.Warto dodać ,że zespół który stworzył to pełni profesjonaliści.Pozdrawiam wszystkich fanów Kumpana.
Instrument/y: Yamaha YTR4335G
Ustnik/i: Schagerl 1 1/2 C
Wysłany: Sob 03 Kwi, 2010 22:58
Jak dla mnie idolem jest Harry James ; ]
Ciągle mógłbym go słuchać .. ; D
Zwłaszcza w utworze Concerto for Trumpet ; ] ( http://www.youtube.com/watch?v=GNWxwvIwC-Q ) ; D
Instrument/y: Yamaha
Ustnik/i: Vincent Bach Corp. 3c
Wysłany: Pon 05 Kwi, 2010 09:31
Vlado Kumpan... Moim zdaniem w pełni profesjonalny muzyk!
_________________ _______________________________________
Muzyka odrywa od rzeczywistości
pozwala płynąć z nurtem pięcioliniowym
sprawia iż człowiek jest
kimś więcej...
Hmmm... Co tutaj dodać Chyba nikt nie napisał nazwiska Timofei Dokshitser. To jest szkoła
Polecałbym posłuchanie szwedzkiego trębacza o nazwisku Hakan Hardenberger Ciekawa postać muzyczna
Jeśli chodzi o Nakariakova to odsyłam do płyty "No limit" utwór "Introduction and Rondo capriccioso (oryg. for violin)" - Camille Saint-Saens - piękna kantylena i niesłychana wirtuozeria! Strickte skrzypcowa!!!
Alison Balsom owszem.
Bret Jackson, Wynton Marsalis, James Morrison KONIECZNIE! Harry James!!!
Kawał dobrej muzyki gra Eric Aubier.
Dobrze rokuje Ruben Simeo i mam nadzieję, że nie zaprzepaści talentu
Można by wymieniać, ale nie chcę dublować odpowiedzi.
Może nie słyszeliście, a może tak o takim nazwisku jak Maciej Fortuna! Genialny trębacz jazzowy! W "Jazz Forum" bodajże okrzyknięty objawieniem roku! Słyszałem - Panowie czapki z głów! Wielka klasa i kultura gry!
Co do Polaków to osoba Miłosza Gawryłkiewicza - znany z "Szymon Majewski Show" czy też z "Tańca z gwiazdami" Daje radę!!! Dużo jeszcze by wymieniać. Jak coś mi się przypomni napiszę
_________________ "...Walki nie toczy się z instrumentem. Walkę toczy się z samym sobą..." (Vincent Cichowicz)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum